si quiero islas canarias

Formaliteter og papirarbeid for å kunne gifte deg på Kanariøyene

Det beste reisemålet for å gi ditt ja

Et paradis av kontraster og en varme som varer hele året rundt, landskap av lys sand og frodige fjelltopper, kombinert med milde temperaturer. Kanariøyene er den beste settingen for å love evig troskap i en uforglemmelig vielse, sammen med familie og venner. Hvis du i tillegg ønsker at feiringen skal oppfylle alle formaliteter for å inngå lovlig ekteskap, må du huske de følgende kravene:

Formaliteter for feiring av borgerlig bryllup

Kravene fastsatt av loven for inngåelse av lovlig ekteskap i Spania, inkludert Kanariøyene, varierer veldig alt etter hvor brudeparet bor og deres statsborgerskap. Dersom begge har spansk nasjonalitet eller lovlig opphold i Spania, er det mulig å feire lovlig ekteskapsinngåelse på Kanariøyene så lenge man har søkt om overføring av den nødvendige dokumentasjonen fra hjemkommunen, en formalitet som vanligvis tar rundt tre uker. Dersom begge har annet statsborgerskap enn det spanske godkjenner ikke spansk lovgivning borgerlig bryllup i Spania. Dersom enten brudgommen eller bruden er spansk eller har lovlig opphold i Spania, anbefaler vi å sjekke hvilke formaliteter som gjelder med det aktuelle konsulatet i Spania.


Katolsk bryllup

Når det er snakk om katolske vielser, er et ekteskap inngått på Kanariøyene gyldig i funksjon av lovgivningen i hvert enkelt land, uavhengig av hvilket statsborgerskap brudeparet har. I dette tilfellet er det enkelt å få formalitetene på plass. Så snart man har valgt kirke og fastsatt dato med den lokale presten, trenger man bare å be om oversendelse av den nødvendige dokumentasjonen fra bisbedømmet på brudeparets hjemsted, en prosess som tar ca. en måned. Det er også nødvendig å ha gjennomgått ekteskapskurs i sitt land.